Helden voor Kinderen is een doorlopend programma met doel  de effecten van armoede voor kinderen in Friesland zoveel mogelijk te beperken. Hiervoor wordt waar mogelijk de samenwerking gezocht met partijen die naast erover praten, vooral ook iets willen doen.

Op je eigen verjaardag ziek gemeld worden bij school, omdat je ouders zich geen traktatie of kinderfeestje kunnen veroorloven…dat kun je je toch niet voorstellen? Toch gebeurt het met grote regelmaat bij kinderen, waarvan de ouders het financieel zwaar hebben. Samen met Stichting Rijk voor Arm komen we speciaal deze kinderen en hun ouders tegemoet, door het verzorgen van een Verjaardagsdoos.

Een belangrijk deel van de ontwikkeling van kinderen wordt bepaald door deelname aan het culturele leven. Samen met De Salvatorkerk willen we zoveel mogelijk kinderen in Leeuwarden laten ontdekken wat ze op dit vlak leuk vinden en de mogelijkheden creëren hun talenten hierin te ontwikkelen. Voor hen hebben we het Ljouwter Fakânsje Festival opgezet.

In Nederland zijn er veel hobbykoks die het fijn vinden, wanneer anderen genieten van hun kookkunst. Er is echter ook een grote groep gezinnen, waar het -door de financiële omstandigheden- niet mogelijk is, elke dag een fatsoenlijke maaltijd op tafel te zetten. Samen met wijkteams van Amaryllis zijn we in Leeuwarden een project gestart, om deze twee groepen met elkaar in contact te brengen.

Iedereen kan iets voor een medemens betekenen

Helden voor Kinderen is de praktische invulling van de sociaal-maatschappelijke ambitie van het bedrijf ProQlant®. Wil je ook iets betekenen voor de kinderen in jouw omgeving, die onder de armoedegrens leven? Hetzij op persoonlijke titel, vanuit een organisatie of als invulling van het MVO van jouw bedrijf? Stuur in dat geval een email naar ekleine@proqlant.com. Dan kunnen we samen het gesprek aangaan over de praktische mogelijkheden. Ik hoor graag van je!

De kansen die de kinderen van nú krijgen,
zijn bepalend voor hoe ons land er in de toekomst voorstaat.

Vormgeving en onderhoud van deze website wordt ondersteund door