Dit blog wordt opgeluisterd met foto’s van insecten. Waarom? Enerzijds is insectenfotografie een grote hobby van mij. Waarbij ik overigens ook graag andere geleedpotigen, zoals de spinachtigen, fotografeer. De foto’s op dit blog zijn dan ook allemaal door mijzelf genomen. Anderzijds is het om aandacht te vragen voor deze diergroep. Iedereen heeft ondertussen wel gehoord over de schrikbarende achteruitgang van de insectenpopulatie en de desastreuze gevolgen, die dit heeft voor ons mensen. Het is daarom de hoogste tijd ons (meer) in te zetten voor het creĆ«ren van een insectenvriendelijke eigen omgeving. In de PDF versies van mijn artikelen kom ik hier in het voorwoord op terug en vertel ik kort iets over het insect op de titelpagina. Zo kent de serie over de klantgerichte organisatie per aflevering een andere soort zweefvlieg en worden de losse artikelen opgesierd met andere soorten vliegen. Voor de serie over zelfregie heb ik gekozen voor wespen, hommels, kevers en libellen.

 

Ik hoop, dat door de schoonheid en verscheidenheid die ik met mijn foto’s wil tonen, jij meer bewondering krijgt voor deze dieren en bereid bent er meer rekening mee te houden. Zij zijn belangrijk voor jouw dagelijks bestaan. Ben jij dat ook voor hen?