Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

ProQlant® heeft een doorlopend programma Helden voor KinderenHet doel van dit programma is de effecten van armoede voor kinderen in Friesland te bestrijden. Want de kansen die kinderen nú krijgen, is bepalend voor hoe ons land er in de toekomst voorstaat. Het programma is erop gericht andere ondernemers in Friesland te motiveren zich met hun MVO meer op de directe sociaal-maatschappelijke omgeving te richten. Het gaat daarbij vooral om een heel praktische invulling: hoe kun je met waar jij goed in bent en wat jij doet, de kansen voor deze kinderen vergroten?

Een van de vaste activiteiten binnen het programma, is het continu zoeken naar sponsorgelden voor de Stichting Rijk voor Arm. Deze stichting verzorg al jaren de Verjaardagsdoos voor honderden kinderen in Friesland, van wie de ouders financieel niet in staat zijn hun kind een onbezorgde verjaardag te geven.

Bedrijfsmecenaat

Sinds oktober 2014 voert ProQlant® een bedrijfsmecenaat. Van hieruit worden twee jonge mensen (eerste gedurende hun opleiding aan de School der Kunsten en vanaf augustus 2017 als musical artiesten) ondersteunt in de realisatie van hun passie.