KlantGemak!™

Een tevreden klant is nog niet direct een blijvende klant. Daarvoor moet u toch wat meer doen: u moet hem helpen succesvol te zijn. De beste manier om dat in een B2B markt te bereiken, is door inzicht te krijgen in de behoeften van zijn klanten en uw klant te ondersteunen daarin te voorzien. Deze klanten zullen zijn organisatie en producten/diensten namelijk beoordelen vanuit de mate, waarop invulling is gegeven aan hun behoeften.

Welke behoeften hebben zij dan? Waarop beoordelen zij? Welke criteria hanteren ze daarbij? Hoe kun je dat inzicht vervolgens vertalen naar het succes van uw klant? En er daarmee voor zorgen, dat uw relatie met hem verder verankerd wordt? Vervolgens zult u moeten nadenken, hoe u uw kennis van zijn klanten actueel houdt, zodat u hem op elk moment maximaal kunt faciliteren.

Wat daarbij natuurlijk van even groot belang is, is hoe u deze toegevoegde waarde op een zo effectieve en efficiënte manier kunt realiseren (minimale inspanning tegen maximaal rendement).

KlantGemak!™ is een aanpak, die hierin voor u gaat werken. Een aanpak, gebaseerd op gezond verstand. Een aanpak ook, die u vanaf dag één kunt toepassen; zonder aparte opleiding of cursus vooraf. Een aanpak, die erop gericht is uw winstgevendheid te vergroten. U krijgt de beschikking over een praktische toolbox, waarmee u na een korte inwerkperiode (enkele dagen) zelfstandig aan de slag kunt. Geen lange consultancytrajecten. Wel, indien u dat wenst, coaching op afroep. U weet vooraf welke (beperkte) investering u hiervoor moet doen, zonder later verrast te worden met onverwachte extra kosten.

Wilt u meer weten over de aanpak en de toolbox? Klik dan hier .

Wanneer u verantwoordelijk bent voor  betere financiële resultaten en/of een  hogere klanttevredenheid, adviseren wij u een vrijblijvend gesprek aan te gaan. Dan leggen wij uit hoe KlantGemak!™ voor u gaat werken.

Stuur een e-mail naar ekleine@proqlant.com of bel met 06 53 288 260.