ProQlant® Werkwijze

stap 1: luisteren

Kent u het spreekwoord “zitten aan de voeten van Gamaliël”? Het betekent, dat je aandachtig luistert naar de les die een wijs persoon meegeeft. Om verbeteringen door te voeren die er echt toe doen, moet je willen luisteren aan de bron.

Bij werkplezier zijn dat de medewerkers, bij klantplezier de klanten èn medewerkers. Zij zijn het die in bepaalde opzichten, als ervaringsdeskundige, wijzer zijn dan u. Luister naar wat zij u te zeggen hebben over uw onderneming/organisatie. En luister met de wil te veranderen. Zonder dat zal er niet wezenlijks tot stand komen.

ProQlant® verzamelt op een gestructureerde manier hun input (cijfermatig en verbaal) over waar u als werkgever/manager en aanbieder van diensten/producten kunt excelleren.

 stap 2: begrijpen

Wij beperken onszelf veelal tot cognitief begrijpen (verstandelijk onderkennen) van de feedback van klanten en medewerkers. We begrijpen wat ze bedoelen, maar vinden het lastig dit om te zetten naar een veranderde realiteit. Cognitief begrijpen blijft namelijk steken in theorie.

Om ook iets met de feedback te kunnen, moet je  affectief willen begrijpen. Feedback van klanten en medewerkers komt vanuit bepaalde behoeften. Bent u in staat die behoeften te doorzien? Kun u zichzelf in hen verplaatsen?

ProQlant® vertaalt feedback vanuit het luisteren  naar begrijpelijke informatie, waar u  daadwerkelijk mee aan de slag kunt.

stap 3: in actie komen

Succesvol veranderen zit niet in het optuigen van (grootse) verandertrajecten. Daarin liggen juist de meeste valkuilen, waardoor een voorgenomen verandering volledig kan mislukken. Veranderen doe je stapje voor stapje, kort-cyclisch.

Succesvol veranderen doe je vooral sámen. Biedt medewerkers ruimte mee te denken en vorm te geven aan de verandering die nodig is. Zij zullen er in de dagelijkse praktijk immers mee te maken krijgen. Vraag klanten te participeren; u zult versteld staan over het resultaat.

ProQlant® coacht in het vertalen van de verkregen informatie naar kort-cyclische actie en biedt de hulpmiddelen dit overzichtelijk te houden. Samen maken we er een succes van.