Verjaardagsdoos

Als kind leef je er helemaal naar toe: jouw verjaardag! Het is een van de mooiste en gelukkigste dagen van het jaar.
Althans, dat hoort het te zijn.
Maar voor meer dan 400.000 kinderen in Nederland is het helemaal niet zo vanzelfsprekend. Hun ouders verkeren in een financiële situatie, waarin ze zelfs niet in staat zijn aan hun basisverplichtingen te voldoen. Voor deze ouders is de verjaardag van hun kind een van de vervelendste en ongelukkigste dagen van het jaar. Zij zien deze dag tegemoet met een schuldgevoel, omdat ze hun kind niet een gewone verjaardag kunnen bieden. Vaak is er geen geld voor een traktatie of een kinderfeestje. De verjaardag zelf is heel sober.

En helaas worden veel van deze kinderen op hun verjaardag ziek gemeld bij school.
Helden voor Kinderen ondersteunt de Stichting Rijk voor Arm, die speciaal hiervoor al jaren de Verjaardagsdoos verzorgt. Vorig jaar heeft de stichting 326 keer op deze manier ouders ondersteund, hun kinderen een leuke verjaardag te geven. Voor dit jaar verwachten we nog meer aanvragen.

Binnen het Helden voor Kinderen programma doen ook meerdere Winkelhelden mee, om de Verjaardagsdoos mogelijk te maken. Klik hier voor een overzicht van de deelnemende winkels.

Wil jij ons ook helpen? De stichting moet het namelijk hebben van giften en elke doos kost € 30,00.Natuurlijk kun je een directe donatie storten op rekeningnummer NL39INGB0006507242 van Stichting Rijk voor Arm (graag met de vermelding ‘helden-verjaardagsdoos’).

Daarnaast zijn er ook andere manieren om te helpen. Stuur een email naar info@proqlant.com, wanneer je hier meer over wilt weten.